top
logo
Ma 2017. október 18., szerda, Lukács napja van. Holnap Nándor napja lesz.

FOTÓGALÉRIA

KABAI HÍRMONDÓ


Címlap Lezárult pályázataink Cél az idősek biztonságérzete
Cél az idősek biztonságérzete PDF Nyomtatás E-mail
2011. augusztus 25. csütörtök, 16:52

Cél az idősek biztonságérzete

Sikeres pályázat lezárásaként sajtótájékoztatót tartottak július 25-én a Támasz Szociális és Alapszolgáltatási Központban. A „Szociális alapszolgáltatások fejlesztése Kabán” című projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.
Szegi Emma városunk polgármestere a köszöntőjében elmondta, mindig örömükre szolgál, ha lezárul egy projekt. A jelen pályázattal megvalósult jelzőrendszeres segítségnyújtás révén, sokkal nagyobb biztonságban érezhetik magukat az idős emberek, valamint sokat jelent, hogy tudják pár percre van a segítség. A beruházás teljes elszámolható költsége 73 millió 873 ezer 124 forint, melyből önkormányzati önrész 7 millió 387 ezer 313 forint. - Két pályázat benyújtásával jelentős mértékű beruházást valósított meg Kaba Önkormányzata. Az első ütemben a leghátrányosabb helyzetű kistérségek felzárkóztatása céljából kiírt pályázat megvalósulásaként 2009-ben egy új épületszárny épült, ahol helyet kapott a családsegítő, a gyermekjóléti-, a támogató szolgálat, a közösségi ellátások és az intézmény irányítása. Jelen pályázatban valósult meg a beruházás második üteme, ahol a régi és az új épület egy üvegfolyosóval lett összekötve, és a régi épület egyes helyiségeinek átalakításával, egy átlátható, egymástól jól elkülöníthető szolgáltatási egységek lettek kialakítva.

Itt kapott helyet az idősek, pszichiátriai-, és szenvedélybetegek nappali ellátása, az étkeztetés biztosítása melegítő konyhával, ebédlővel, a házi segítségnyújtásban dolgozók irodája, a mozgáskorlátozottak részére kialakított mosdó, fürdőszoba, a mosókonyha, és nem utolsó sorban a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás diszpécserközpontja. Ezen kívül az épület villanyhálózatának teljes felújítása, és fűtésének korszerűsítése valósult meg. Az átalakítási munkának köszönhetően január 1-jétől három új szolgáltatást indítottunk el a rászorulók részére ebben a régi szárnyban. A pszichiátriai és szenvedélybetegek nappali ellátását és a jelzőrendszeres házi segítségnyújtást. A szakfeladatokon hat főállású és 18 társadalmi gondozónak teremtettünk munkalehetőségét. A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás a saját otthonukban élő, egészségi állapotuk és szociális helyzetük miatt rászoruló személyek részére, krízishelyzetek elhárítása céljából nyújt segítséget. A szolgáltatást  a mai napon Kabán 193, Bárándon 55,  Sápon 21, Biharnagybajomban 45 rászoruló veszi igénybe, ami  összesen 314 családot jelent - mondta dr. Kaszásné Sarkadi Anna intézményvezető.

 

Sikeres pályázatok

Hirdetés

VENDÉGEK SZÁMA

Oldalainkat 118 vendég böngészi

bottom
top

bottom

KABA VÁROS HONLAPJA