top
logo
Ma 2017. december 11., hétfő, Árpád és Árpádina napja van. Holnap Gabriella napja lesz.

FOTÓGALÉRIA

KABAI HÍRMONDÓ


Címlap Lezárult pályázataink Cél az idősek biztonságérzete
Cél az idősek biztonságérzete PDF Nyomtatás E-mail
2011. augusztus 25. csütörtök, 16:52

Cél az idősek biztonságérzete

Sikeres pályázat lezárásaként sajtótájékoztatót tartottak július 25-én a Támasz Szociális és Alapszolgáltatási Központban. A „Szociális alapszolgáltatások fejlesztése Kabán” című projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.
Szegi Emma városunk polgármestere a köszöntőjében elmondta, mindig örömükre szolgál, ha lezárul egy projekt. A jelen pályázattal megvalósult jelzőrendszeres segítségnyújtás révén, sokkal nagyobb biztonságban érezhetik magukat az idős emberek, valamint sokat jelent, hogy tudják pár percre van a segítség. A beruházás teljes elszámolható költsége 73 millió 873 ezer 124 forint, melyből önkormányzati önrész 7 millió 387 ezer 313 forint. - Két pályázat benyújtásával jelentős mértékű beruházást valósított meg Kaba Önkormányzata. Az első ütemben a leghátrányosabb helyzetű kistérségek felzárkóztatása céljából kiírt pályázat megvalósulásaként 2009-ben egy új épületszárny épült, ahol helyet kapott a családsegítő, a gyermekjóléti-, a támogató szolgálat, a közösségi ellátások és az intézmény irányítása. Jelen pályázatban valósult meg a beruházás második üteme, ahol a régi és az új épület egy üvegfolyosóval lett összekötve, és a régi épület egyes helyiségeinek átalakításával, egy átlátható, egymástól jól elkülöníthető szolgáltatási egységek lettek kialakítva.

Itt kapott helyet az idősek, pszichiátriai-, és szenvedélybetegek nappali ellátása, az étkeztetés biztosítása melegítő konyhával, ebédlővel, a házi segítségnyújtásban dolgozók irodája, a mozgáskorlátozottak részére kialakított mosdó, fürdőszoba, a mosókonyha, és nem utolsó sorban a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás diszpécserközpontja. Ezen kívül az épület villanyhálózatának teljes felújítása, és fűtésének korszerűsítése valósult meg. Az átalakítási munkának köszönhetően január 1-jétől három új szolgáltatást indítottunk el a rászorulók részére ebben a régi szárnyban. A pszichiátriai és szenvedélybetegek nappali ellátását és a jelzőrendszeres házi segítségnyújtást. A szakfeladatokon hat főállású és 18 társadalmi gondozónak teremtettünk munkalehetőségét. A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás a saját otthonukban élő, egészségi állapotuk és szociális helyzetük miatt rászoruló személyek részére, krízishelyzetek elhárítása céljából nyújt segítséget. A szolgáltatást  a mai napon Kabán 193, Bárándon 55,  Sápon 21, Biharnagybajomban 45 rászoruló veszi igénybe, ami  összesen 314 családot jelent - mondta dr. Kaszásné Sarkadi Anna intézményvezető.

 

Sikeres pályázatok

Hirdetés

VENDÉGEK SZÁMA

Oldalainkat 88 vendég böngészi

bottom
top

bottom

KABA VÁROS HONLAPJA