Kedves Lakosok!

A Koronavírus második hullámának közeledése kapcsán ezúton kívánjuk tájékoztatni, hogy az alábbi eljárásrend szerint történik a betegellátás az orvosi ügyeletben:

  • Ügyeletes Kollégáinknak az orvosi ügyelet épületének ajtaját zárva kell tartania.
  • Az ambuláns ellátásra jelentkező betegek részére tájékoztató táblát helyeztünk ki, melyen az ápolói telefonszám került feltüntetésre. Kérjük, ezt a számot szíveskedjenek hívni, és ezen keresztül jelezzék panaszukat kollégáink részére!
  • Amennyiben a panaszok alapján rendelői ellátás következik, egy COVID kérdőív kitöltését követően testhőmérséklet mérés történik.
  • A felsorolt panaszok alapján az orvos dönt, hogy sürgős ellátási esetről van-e szó. Amennyiben valóban sürgős szükség miatt jelent meg a beteg az ügyeleten, az ellátás megtörténik. Amennyiben nem sürgős szükség miatt jelentkezett a lakos az ügyeleten, tanácsadást követően otthonába visszairányítják.
  • Kérjük, hogy a váróhelyiségekben kihelyezett kézfertőtlenítő szert érkezéskor, illetve távozáskor is szíveskedjenek használni!
  • Légúti panaszokkal és/vagy lázas beteg elsősorban telefonon keresztül keresse az ügyeletet a személyes megjelenés helyett! Légúti tünetekben szenvedő beteg ne használja a tömegközlekedést, hanem egyénileg, autóval legyen kórházba szállítva, kórházi ellátás indokoltsága esetén! Viseljenek szájmaszkot, illetve szükség esetén mentővel történjen a szállítás!

Tisztelettel kérjük a fentiek maradéktalan betartását!

Országos Orvosi Ügyelet Nonprofit Kft.

Skip to content