45 fő szociális és egészségügyi területen dolgozó szakember számára szervezetfejlesztés valósul meg csapatépítő tréning keretében.

  • Alkalmak száma: 2 alkalom/év (13 óra/év), összesen 4 alkalom.
  • Helyszín: A szervezetfejlesztő tréning évente 1 alkalommal a Támasz Szociális Alapszolgáltatási Központban, 1 alkalommal a Püspökladány Farkasszigeten valósul meg.
  • Ütemezése: 1. alkalom: 2019. december, 2. alkalom: 2020. szeptember, 3. és 4. alkalom: 2021-ben.

A tréning célja

A tervezett tréningnek fontos szerepe lehet abban, hogy erősítse a különböző szakterületeken dolgozók közötti bizalmat és kötődést, hasson az egymás közötti kommunikációra és az együttműködésre. A csoport tagjai közös tevékenységeken keresztül dolgozhatják fel hivatásuk legújabb kihívásait, az azokhoz kapcsolódó nehézségeiket, kudarcaikat, illetve sikereiket. A tréning további célja, hogy a tagok megtalálják a közös célokat, és mindenki megtalálja a saját helyét a csapatban.

A csapatépítés az igények azonosításával kezdődik, majd lényeges szerepe lesz az elköteleződés kialakításának. A szükségletek feltérképezése, és azok visszajelzése előzi meg közvetlenül a csapatépítési folyamatot. Maga a konkrét csapatépítési program csak mindezek után következik. A program értékelése zárja a folyamatot, majd következik az eredmények beépítése a gyakorlatba.

A tréningfeladatok érdekes és szórakoztató tevékenységeken keresztül segítik elő a tagok szórakozását és felüdülését is. A Püspökladány Farkassziget helyszínen végzett tréninggyakorlatok évente egyszer alkalmat adnak arra, hogy új környezetben, a mindennapos munkavégzés terhei alól felszabadulva vegyenek részt a szociális ellátásban és egészségügyben dolgozók a kompetenciafejlesztésben.

Megszakítás