A projekt nyitó sajtóközleménye itt olvasható.

Pályázó neve: Kaba Város Önkormányzata
Projekt címe: Komplex városfejlesztés Kabán
Szerződés száma: TOP_PLUSZ 1.2.3-21-HB1-2022- 00013
Támogatás összege: 498 752 793 Ft
A projekt fizikai befejezésének határideje: 2025.08.31.

A pályázat részterületei

A) “települési kékinfrastruktúra fejlesztése, vízgazdálkodási beavatkozások” című önállóan támogatható tevékenység keretén belül megvalósítandó beruházás: a Kaba melléki csatorna kotrásának, az átemelő szivattyútelep korszerűsítésének és a Batthyány valamint a Kölcsey utcák becsatlakozásának problémáinak a megoldása.

B) “belterületi zöldinfrastruktúra fejlesztése” című önállóan támogatható tevékenységen belül: a Vár utcai játszótérre új, nagyobb korosztály számára alkalmas, toronnyal, csúszdával ellátott kombinált mászóeszköz beszerzése és telepítése volt a cél.

C) “közösségi, kulturális, sportolási infrastruktúra, IKT és okos települési fejlesztések” című önállóan támogatható tevékenységen belül: a “Szilágyi-állatorvos”-féle lakás (Kaba, István király u. 7. sz.) és a volt rendőrségi épület (Kaba, Rákóczi F. út 124.) belső átalakítási munkái fognak megtörténni, funkcióváltozással. Előbbi épület felújítást és átalakítást követően a néptánc egyesület próbáinak helyszínéül fog szolgálni (közösségi tér), míg a volt rendőrségi épületben a helytörténeti kiállítás lesz elérhető és látogatható.

D) “fenntartható közlekedésfejlesztés” című önállóan támogatható tevékenységen belül a Kaba, Szentgyörgyi Albert utca végétől a Vasút utcáig tartó, a külterületi Cukorgyári elkerülő út menti kerékpárút fejlesztése valósul meg, kb. 2,2 km hosszban Az építési beruházásokon túl még pályázatunkból elkészül Kaba Város Integrált Településfejlesztési Stratégiája, valamint az Integrált Települési Vízgazdálkodási Terv is. Az épületek felújítására, átalakítására, valamint a belvízrendezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás előkészítés alatt állnak, rövidesen kiírásra kerülnek. A közvilágítás korszerűsítési és a játszótéri eszköz telepítési tevékenységek beszerzési eljárása, kerékpárút felújítás közbeszerzési eljárása eredményesen lefolytatásra került.

Skip to content