A Prevenciós klub keretében jóga foglalkozások, előadások valósultak meg középkorú hölgyek részére. A gyakorlati és elméleti tudás párhuzamos elsajátítása volt cél. A jóga különböző ágainak neves képviselőit is meghívtuk az egyes klubfoglalkozásokra. Ilyen volt Poór László előadása, melyre 2021.08.16-án került sor (Résztvevők száma: 12 fő).

A jóga eredeti célja az önmegvalósítás volt – a test-elme-lélek teljes egysége az eredeti forrásunkkal, a legfelsőbbel. A jóga a “yudzs” szanszkrit szógyökből ered, ami egyesülést jelent. Ahhoz, hogy valaki elérje az önmegvalósítás állapotát, elengedhetetlen, hogy az elméje nyugodt, kiegyensúlyozott legyen, és a fizikai teste egészséges. A mai korban a jóga eredeti célja keveseket érdekel, a testgyakorlatok a legelterjedtebbek. Manapság leginkább arra használják a jógát, hogy ebben a rohanó világban az elméjük kicsit nyugodtabb legyen, és javítsanak egészségügyi állapotukon.
A test és elme egységet képeznek, és minden, ami az elmét kibillenti az egyensúlyból, az a fizikai testben is egyensúlytalanságot hoz létre. Azt egyre gyakrabban hallani, hogy a testi betegségek mögött lelki okok vannak. Amikor az elmében feszültség keletkezik (stressz, túl sok vágy, túl sok feladat, emberi konfliktusok, megoldatlan élethelyzetek), akkor az a testre is kihat. A testben is feszültség keletkezik, legyengül az immunrendszer, méreganyagok halmozódnak fel a szervezetben, és könnyen megbetegedhetünk. Amikor a tudat magasabb minőségű lesz, segít az egészséges, hosszú, minőségi élet elérésében. Ilyenformán a tudat az, ami elsődleges, ezért nagyon javasolt a meditáció is. A jóga segít a testi betegségeket megszüntetni, és az elmét elcsendesíteni.

A jóga foglalkozásokon való résztvevők száma: 10-15 fő
Működése: folyamatos

 

Prevenciós előadássorozat:

  • Ne ülj a romokon – avagy krízisek és felismerések asztrológiai megközelítésben címmel Benedek Emília előadásában (2021.07.21., résztvevők száma: 25 fő)
  • Tükröm a párom – avagy a párkapcsolat mint önismereti lehetőség címmel Benedek Emília előadásában (2021.08.25., résztvevők száma: 29 fő)
  • Gyógyulás másképp – avagy a gyógyító táplálkozás alapjai természetgyógyászati megközelítésben címmel Daróczi Zoltán előadásában (2021.09.01., résztvevők száma: 24 fő)

 

Megszakítás