A központi orvosi rendelő (4183 Kaba, Béke u. 1., hrsz 168/1) tetőterének kialakítása, bővítése, részleges beépítése valósult meg a projekt keretében, mely helyet ad a szülői készségek javítását célzó foglalkozássorozatnak, az alapvető egészségügyi ismeretek előadássorozatnak és a szenzomotoros tréningeknek csecsemők/kisgyermekek számára a projekt alatt és a projekt megvalósítását követően.

Az orvosi rendelő épülete kétszintes tetőtérbeépítéses épület. A földszinten háziorvosi- és fogászati rendelők helyezkednek el a hozzájuk kapcsolódó várókkal és kiegészítő helyiségeikkel. Az I. emeleten a gyermekorvosi rendelő és lakások kaptak helyet. A lakások elkülönített lépcsőházon keresztül közelíthetők meg. A magastető padlástere részben beépített. Itt található a védőnői rendelő, illetve a hozzá kapcsolódó váró és mellékhelyiségek. A tetőtér és az I. emeleti gyermekorvosi rendelő megközelíthetősége az e funkcióhoz tartozó lépcsőházban kialakított lépcsőn és liften keresztül lehetséges.

Igényként merült fel, hogy a még teljesen be nem épített tetőtér egy részében szükséges lenne további helyiségek kialakítására, a védőnői/egészségügyi tevékenységek szolgálatában. Ennek megfelelően egy szoptatós helyiség (6,29 m2), egy előtér (15,40 m2) – melyben egy kézmosó is kialakításra került – és egy „tárgyaló” helyiség (41,44 m2) létesült a beruházás során.

A működtetéshez szükséges bútorok, eszközök is beszerzésre kerültek.

Megszakítás