Az EFOP-1.5.3-16-2017-00010 kódszámú, “Humán közszolgáltatások fejlesztése Kabán és a környező településeken” elnevezésű projekt keretein belül, 2021.06.28. és 2021.07.02 között immár második alkalommal valósult meg az “A puszta nyáron” fantázianevű tábor Nagyrábén. A gyermekek teljes ellátást kaptak, és mellé rengeteg színes programot, amelyen keresztül közelebb kerültek hazájuk, az Alföld és a pusztaság megismeréséhez.

A táborozók többek között csikós- és íjász bemutatót láthattak, majd maguk is megpróbálkozhattak a karikásostor megszólaltatásával és a nyílvesszők célbaröpítésével. Bakonszegi látogatásuk során megtekintették a település nevezetességeit: a Nadányi-Miskolci-kúria, valamint a Bessenyei György Emlékház épületét és a település határában álló gémeskutat is. A nagyrábéi Kossuth Lajos Művelődési Ház és Könyvtár udvarán álló tájházba is bepillantást nyertek, ahol az intézmény dolgozói mozgalmas és interaktív programokkal várták őket, ahogyan azt tették egész héten. Népi játszóház-előadás is várta a gyermekeket, amely ideje alatt megismerhették, milyen játékokkal játszottak a pusztán élő gyermekek, mielőtt még megjelent volna a virtuális világ. Előadást hallhattak és interaktív, kézművesfoglalkozás keretein belül ismerkedhettek meg a határainkban, kertjeinkben fellelhető gyógynövényekkel, és a mezőgazdasági hagyományainkat is megtekinthették a helyi gyűjtemény dolgozói vezetésével.

A táborozó gyermekek évek óta remek közösséget alkotnak, és a táboroztató kollegákkal kölcsönösen várják a nyári találkozásokat évről évre.

Skip to content