A Kaba Város Önkormányzata tulajdonban lévő Sári Gusztáv Központi Általános Iskola (Kaba, Kossuth u. 2.) iskolaépületének hatékonyabb energiahasználatának, racionálisabb energiagazdálkodásának elősegítése a cél. Ezen belül az épület energiahatékonyságot célzó felújítása és fejlesztése, amely a fosszilis energiahordozókból származó üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentését szolgálja. További cél a hazai megújuló energiaforrások fokozottabb használata.
A projekt a Széchenyi2020 keretében valósul meg.

A projekt keretében megvalósul:

  • Az épület energetikai korszerűsítése
  • Épületszerkezeti és gépészeti korszerűsítés
  • Megújuló energia (napelem) telepítéséve
  • Külső nyílászárók cseréje: fokozott légzárású, nyílászárókra.
  • Utólagos külső hőszigetelés: tetőszigetelés, falszigetelés, dörzsvakolat
  • Fűtési rendszer korszerűsítése: projekt keretében kondenzációs kazánra váltás, időjáráskövető szabályzóval.
  • Napelemes rendszer telepítése
  • Akadálymentesítés

A projektre kiírt közbeszerzés eredményesen zárult.
A „Vállalkozási szerződés Kaba, Sári Gusztáv Általános Iskola energetikai fejlesztésére” tárgyú közbeszerzési eljárásban a PEARL ENTERPRISES Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. által adott ajánlat nyerte el a megbízást.

Kaba Város Önkormányzata és a PEARL ENTERPRISES Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. között 2018.07.03-án megtörtént a szerződéskötés. A vállalt feladatok elvégzésével kapcsolatos munkálatok megkezdődtek a Sári Gusztáv Általános Iskolán.

Az iskola épületének hőszigetelése és a nyílászárók cseréje folyamatosan zajlik. Az épület “régi szárny” (Kossuth utca és Jókai utca) felől eső részén a tető cserépfedéssel valamint vízzáró szigeteléssel lett ellátva. Az épület további lapos tető részere víz és hőszigetelő réteg kerül.

A pályázat megvalósítása 2019.01.31-i projektzárással befejeződött. Az iskola épületének energetikai korszerűsítése megtörtént. Az épület falai külső hőszigeteléssel és dörzsvakolattal lettek ellátva, továbbá a lapos tető részek is új hő- és vízszigetelést kaptak. Az épület teljes nyílászárócseréje is lezajlott, fokozott légzárású nyílászárókra. Az épület “régi szárny” (Kossuth utca és Jókai utca) részén a tető cseréje megtörtént. Ezen a részen került felszerelésre egy napelem rendszer is. Ennek a rendszernek is köszönhetően az intézmény fosszilis energiahordozó használatának mennyisége mérséklődik, ezáltal az intézmény környezetre gyakorolt káros anyag kibocsájtása csökken. Az épület fűtési rendszerének korszerűsítése is lezajlott. Ennek részeként kondenzációs kazánra váltás történt, melyet időjáráskövető szabályzóval láttak el. Az épület akadálymentesítése is elkészült. A mozgáskorlátozottak számára egy rámpa került megépítésre, továbbá az épület előtt egy mozgáskorlátozott parkoló is ki lett alakítva. Az épületen kívül, valamint a belsőterekben elhelyezésre kerültek vezetősávok a gyengénlátók és vakok számára, ezáltal biztosítva a biztonságos közlekedést az intézményben. Elhelyezésre kerültek az épület belső tereiben információs táblák is, melyek Braille írással is el vannak látva. Valamint a mozgáskorlátozottak számára kialakításra került egy földszinti mosdó helyiség is. A projekt révén az intézményben tanulók és dolgozók, valamint az oda látogatók számára egy Európai Uniós színvonalú épület vált elérhetővé.

 

 

Skip to content