A foglalkozások célja a kulturált alkoholfogyasztási szokások kialakítása, megerősítése, ezek mellett a hazai borkultúra megismertetése, bemutatása. Célcsoport főként a 18-30 éves korosztály, de idősebb korosztály is részt vehet az előadásokon. Az előadások témája alkalmanként más-más, az előadásokon mindig különböző témát járnak körül, amelyekhez kapcsolódóan az alkohol különböző tudományokhoz és művészeti ágakhoz való kapcsolódását dolgozzák fel. Főbb témakörök: A bor történelmi hagyományai, Magyarország borföldrajza, Borkészítés biológiája, Bormarketing, Bor a filmvásznon, Bor az irodalomban, Bor a képzőművészetben, Bor és gasztronómia.

A programsorozat 10 alkalomból áll, alkalmanként 15 fő részvétele tervezett.

Az Egészséges életmód és alkoholfogyasztás kultúrájának kialakítása programsorozat során elérni kívánt célok és megvalósítandó tevékenységek külső rendezvényszervező bevonásával:

  • a kulturált alkoholfogyasztásról, a magyar borokról és pálinkákról ismeretterjesztő előadások megtartása
  • a pálinka és borkóstolás szabályainak megismertetése
  • az alkohol emberi viselkedésre gyakorolt hatásainak bemutatása
  • borkóstolás hozzáillő menüsorral
  • a hazai alkoholgyártás területeinek, fajtáinak megismertetése
  • a magyar borok különböző tudományokhoz és művészeti ágakhoz való kapcsolódásának bemutatása

A foglalkozások célja, hogy kialakítsák a fiatalokban a kulturált és egészséges alkoholfogyasztás attitűdjét, bemutassák számukra, hogy a bor és a pálinka a magyar kultúra része, amelynek mértékletes fogyasztása az egészségre is jótékony hatással jár. A foglalkozások felfoghatók prevenciós munkának is, mert célja a fiatalok kulturált alkoholfogyasztásának kialakítása.

Megszakítás