A program ideje alatt főzőklub elindítása tervezett, ahol az érdeklődők megismerkedhetnek az egészséges ételek elkészítésének módjával, az alapanyagokkal, a főzési technikákkal. A klub keretein belül a projekt ideje alatt 10 alkalommal találkoznak a résztvevők személyesen, ahol minden alkalommal közösen készítenek el valamilyen egészséges ételt szakember irányításával, illetve az egészséges táplálkozás népszerűsítése érdekében a klubfoglalkozásokon ismeretterjesztő előadásokra is sor kerül. A klub keretein belül egy közösségi oldal létrehozása is tervezett, ahol a résztvevők megoszthatják receptjeiket, főzési technikáikat, és folyamatosan kapcsolatot is tarthatnak egymással.
A programon résztvevők tervezett létszáma: 20 fő, a program ideje alatt ez a létszám találkozik 10 alkalommal
Eddig megvalósult előadások témái:
- Gyakori betegségek és megelőzési lehetőségeik
- Életmód és betegségek kapcsolata